MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

březen 2016

28.3.2016

Pražský kulinářský institut pod vedením michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka

 
 

24.3.2016

Dnes vařím opět v Praze, tentokrát s
michelinským šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem :)
A copak tu máme za jídla? Tentokrát jsou to opravdu rychlovky, které nezaberou více než 25 až 30min.

- vepřová kotleta, osmahnutý brambor s cibulkou, salát s olivovým olejem a balzamikem

- A
sijská kuchyně, většina hospod na jídeláky napíše honosně z jakého masa, tak to dnes napíši i já - jako maso byl použit Chuck Tender z Jižní Ameriky, stát Uruguay

- klasický twister s kuřecím masem

13.3.2016

A máme tady českou a čínskou kuchyni

- znojemská s domácím houskovým knedlíkem, domácími okurkami, maso prošpikované špekem
- pořádná gulášová polévka, nepoužímvám vodu, ale vývar
- kuřecí prsa se zeleninou, klíčky a silnou omáčkou uvařenou z cibulky, česneku, zázvoru, vývaru, rybí - ústřicové - sojové omáčky, vše dělané na sezamovém oleji

5.3.2016

Jaro je téměř tady, bylinky na zahrádce mi už rostou, nezbylo mi nic jiného než konečně vyndat gril :)

- játra v kachním sádle s cibulkou a česnekem
- rib eye steak s Lyonskými bramborami
- opět rib eye steak s pepřovou omáčkou se smetanou, šťouchaný brambor s cibulkou, slaninou, máslem a smetanou
- těstoviny s vykoštěným kuřecím stehnem, rajčaty, cibulkou, česnekem a parmezánem
- konečně GRILOVÁNÍ  - 6h pečená krkovice na dřevě, 4h pečené kuřecí stehno také na dřevě :) krkovičku jsem napíchal směsí koření a jablečné šťávy, naložil do další směsi koření a dal odležet na 24h :)

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky