MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

březen 2018

22.3.2018

Uzení minulý týden dopadlo skvěle, naložil jsem další várky bůčku, krkovice a sádla, celkem cca 20kg, rozšířili jsme pečení cukrářských výrobků, v pondělí jsme byl na dalším školení v Prakulu a na neděli 1. dubna plánuji další kuchtící akci v naší ohnivé kuchyni, počásí nám již snad bude přát, tak bychom mohli udělat i něco ve venkovním woku, uvidíme, každopádně udit budu určitě :)

Eclairs
Větrník
Makronky a laskonky

 
 

15.3.2018

V sobotu 17.3.2018 budu opět udit, zároveň budu nakládat další várku masa, pokud chcete ochutnávku, zavolejte či napište, více informací zde ve facebookové skupině. U naší venkovní kuchyně budeme muset o dost prodloužit komín, jinak nevyženu teplotu v peci na 400stupňů, takže plán na příští týden je jasný, udírna frčí výborně.
Dnes tu máme


Pyré z karamelizovaného květáku, pečený květák na másle, pražené mandle a koriandrový olej
Lilkový kaviár ovoněný česnekem, zastřené vejce a petrželový olej
P
lněné listy čínského zelí, šťouchané brambory a rajčatová omáčka
Paštika, kterou jsem poladil k dokonalosti, udělal jsem ji více krémovou a ozdobil domácím špekem vytaženým přímo z udírny
Uzené kuře s
bramborami, které mě naučil Radek David v Prakulu, jen jsem přidal domácí špek
Polévka z černé čočky, základem je uzené sádlo s uzeným vývarem, zelenina a klobása
Kýta pečená v kořenové zelenině, šťouchaný brambor a silná omáčka
Poslední fotky jsou ze zahoření nové kuchyně, vietnamské maso, nudle, wok a udírna v akci :)

5.3.2018


Tento týden konečně budu "zakuřovat" kuchyni a zároveň dnes nakládám masa na uzení, budu připravovat špek, uzenou krkovici a uzené kuře. Minulý týden jsem byl opět v Prakulu a zároveň proběhla další výborná akce v Amálce, měli jsme opravdu plno :) Byla to zde poslední akce, kterou jsem vařil, ale jak se říká nikdy neříkej nikdy :)  Ještě bych dodal, že dost lidí polévka v Amálce chuťově překvapila, ale vařili jsme ji podle klasického receptu přesně jak se má připravovat, pouze jsem upravil postup s hovězím masem v polévce, maso by se mělo nakrájet na tenké nudličky a syrové zalít horkým vývarem, poté by se vysokou teplotou vývaru uvařilo, toto jsem neudělal, maso jsem ogriloval :) přijde mi to mnohem chutnější.
A zde je pár fotek z posledních dnů

Chtěl jsem připravit klasickou alsaskou pizzu, ale Lucka chtěla zdravější variantu, tak jsem místo domácí slaniny použil rajčata
Grilovaný ananas s karamelovou omáčkou, vanilkou a směsí asijského koření
Konfitovaná husa se zelím, husí omáčkou a domácím bramborovým knedlíkem pečeným na másle
Pečené kuře s bramborovým pyré a zázvorovou omáčkou
Rustikální venkovská bageta, peče se v Itálii, Španělsku i Francii. Nejlepší je se smaženou cibulkou
Domácí rohlíky, připravovali jsme spolu s paštikou
Pečené kuře s hráškovým hummusem se sezamem, olej s koriandrem a jarní cibulkou
Pyré z karamelizovaného květáku, pečený květák na másle, pražené mandle a koriandrový olej
Avokádo
s hráškovým hummusem se sezamem, olej s koriandrem, sypané sušenými olivami
Následující tři fotky jsou z akce v Amálce, j ejich málo nestihl jsem v plné restauraci při práci fotit, je tu grilovaný ananas s karamelovou omáčkou, servírování pravé polévky Pho Bo Tai a vietnamské vepřové maso s rýží a smažené nudle
Poslední fotka je z Prakulu - vaření s Radkem Davidem a Honzou Klimentem, kluci mi zapózovali :)  jen v březnu mě čekají další školení, tentokrát nejlepší dezerty čech a francie a španělská kuchyně



 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky