MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

březen 2019

26.3.2019

Akce ve Steagrillu dopadla skvěle, moc děkujeme za návštěvu - a že jsme fakt měli narváno :) a už domlouváme další a připravujeme asijskou akci, která bude velmi brzy, termín domluvíme tuto neděli :)  Tento víkend navíc ještě budu udit a připravím domácí klobásky.

První fotky josu v akci ze Steakgrillu - apple dream a vepřová roláda, naložil a vyudil jsem domácí maso ze kterého jsem připravil fáš a naplnil roládu, přílohou byla opečená bramborová smetanová kaše, silná omáčka a lanýžový olej

Dalším jídlem je n
ejnáročnější recept, který jsem kdy dělal :)
V lednu jsem na 10 dnů naložil bůček do směsi koření, pak několik týdnů sušil a tak připravil panchettu :) Vepřovou panenku jsem zavakuoval spolu s panchettou, máslem, bylinkami, cibulí, česnekem a připravil v páře v teplotě 66 stupňů, poté jsem ji opekl na přepuštěném másle, omáčku jsem vařil 2 dny z vývaru, pečených kostí a zeleniny s kapkou červeného vína a výpeku z panenky, kaše je z brambor vařených ve slupce, pasírovaných s máslem a kapkou mléka
. Zkouším kombinace chutí a různých postupů na další akce.

Jehněčí kotletky na česneku a rozmarýnu, bramborové noky a jehněčí omáčka
R
ib eye stejček s grilovanou paprikou a cibulí, přílohou jsou gratinované brambory
Čokoladový dezertík, karamelizovaný sníh, pomerančové chipsy, omáčka z ovoce
B
rownies s karamelizovanou pěnou a vanilkovou omáčkou, tento dezert pravděpodobně připravím v následující akci trošku pozměněný, ale základem bude čokoláda
D
omácí mini hambáčky s hovězím, slaninou, karamel. cibulkou a další

 

5.3.2019

Pozor od pátku 17h do neděle máme další akci tentokrát ve Steakgrillu, adresa je Račiněves 62  Menu dám do čtvrtka na facebook, těšíme se :) Jídlo bude určitě vonět kouřem.......

Rib eye stejček na česneku, grilované cibulce, kapka demi, konfitované brambory
Linguine s kuřecím masem, grilovanými rajčaty, bazalkou, pečeným česnekem a šalotkou, ovoněné bazalkou


Od čtvrtka až do neděle jsem se intenzivně věnoval cukrařině a připravoval dezerty, učil se od našich nejlepších kuchařů :) zde je připravený recept Radka Davida, který jsem trošku upravil - čokoládový řez plněný čokoládovým krémem, smetanovým krémem, zdobený flambovanými bílky, omáčka z lesního ovoce a pomerančové chipsy
crème caramel - dezert z vajíček a karamelu
Pečená kuřecí prsa s cibulkou a česnekem, šafránová rýže a opět omáčka

Poslední fotky jsou z asijské akce v Nučnicích, byl to fičák, během chvíle téměř vše prodáno, nyní již vymýšlím jarní menu :)

 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky