MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

červen 2017

27.6.017


Podařilo se mi sehnat pravé autentické suroviny na další verze asijské kuchyně, konečně! Takže tu máme další verze nových jídel, člověka až překvapí kolik kombinací chutí lze připravit :) A jelikož budu mít 8. července narozeniny, plánuji degustační menu, které začnu připravovat týden předem :)

Nesmažené vietnamské závitky podle Gordona Ramseyho, omáčka je kyselá, sladká, slaná a pikantní zároveň
Další vietnamské jídlo - skleněné nudle se zeleninou a kuřecím vykoštěným stehnem, maso je marinované v koření pěti vůní
Dále jsme se pustil do točení krkovice, kterou jsem předem napíchal směsí koření a poté točil na ovocném vyzrálém dřevu a potíral opět mojí směsí koření
Stejček ze svíčkové, česneková omáčka, základem je demi glace

23.6.017


Dnes frčíme na nákupy do Makra a hlavně do pražské tržnice kde seženeme suroviny na pravou asijskou kuchyni a v sobotu budu vařit po celý den na grilu čínskou kuchyni, převážně kung pao :)

A dnes tu máme tři jídla, první recept je nejnáročnější

- p
rvně na několik dnů napíchat bůček směsí koření ze zahrádky, poté jej okořenit, upéct a zaudit, prošpikovat jím kuře, opět upéct a navíc jej ještě přidat s cibulkou a bylinkami do šťouchaných brambor s pořádnou porcí másla
- s
lávky se šalotkou, rajčaty a bazalkou, zalité silným zeleninovým vývarem, taková vůně moře a dovolené
- s
tejček na másle, grilovaná zelenina s bylinkami, brambůrky podle Gordona Ramsayho, které jsem odkoukal

14.6.2017

Vrátili jsme se s kratší dovolené a poměrně vyhladovělí, jelikož v místě kde jsme byli se pouze práškovalo nebo smažilo, normální polévku, omáčku či steak jsme prostě nenašli, nebyla jediná restaurace, kde by se "normálně" vařilo, takže cestou z dovolené jsme se hned stavili v makru a koupili pořádnou kýtu, kterou jsem hned napíchal směsí koření a uložil :)

Máme tu tedy pořádnou grilovanou kýtu, bohužel nám při točení selhala technika, takže jsme trošku improvizovali, naštěstí na chuť to nemělo vliv, ale aspoň jme se poučili a do venkovní kuchyně už jsem koupil motor na 120kg :) počítám, že do měsíce se zde bude už rožnit a péct, materiál již máme, teď už jen vše dostavit, pevně věřím, že kolaudace bude v červenci na mé narozeniny.
Následující akce tedy bude kolaudace kuchyně a co valstně budeme vařit:
- točíme kus prasátka, podle počtu lidí uvidím zda bude celé
- několik uzených kuřát
- pár stejčků s pořádnou omáčkou
- ochutnávka čínské a vietnamské kuchyně
- a ještě pořádná česnečka


A zde jsou opět navaření jídla
Vepřová panenka s novými malými brambůrky s opečenou cibulkou, rajčaty a bylinkami, přídavkem je demi glace s příchutí jarní zeleniny
V
epřová panenka, jarní brambory s červenou a jarní cibulkou, kapka demi glace
Bramborový krém s hřiby a krutony s máslem
Jedno z mých nejlepších jídel, vietnamské špízy z vepřové panenky, předem naložené a připravené na ohni, silná omáčka, přílohou je jasmínová rýže
Čistě silný zeleninový vývar s bylinkovými motanými nudličkami (plněné navíc smaženou cibulkou) do malé rolády
Květákový "kuskus" s grilovanými rajčat

 
 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky