MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

duben 2016

29.4.2016

Pořádné grilování, nemám moc rád koupit maso, posypat koupenou směsí, hodin na 10min na gril...... Tady je pár kilo krkovice, naložené na 24h do směsi koření a bylinek, které si sám míchám a poté půl dne kamarádím s grilem :)

 
 

22.4.2016

Při cvičení mi pořádně prasklo ve svalu, tak jsem navařil lék na svaly :D

Steak z hovězí svíčkové s hořčičnou omáčkou, Lyonské brambory

Flank steak, steak z hovězí svíčkové, česnekový dip a domácí hranolky

18.4.2016

Vepřová pečeně se silnou omáčkou a bramborovou kaší


Normálně recepty nepíšu, ale vyjímka potvrzuje pravidlo
:)

Maso: maso den předem prošpikuji česnekem, osolím, opepřím a potřu rozsekanými čerstvými bylinkami – tymián, rozmarýn, bobkový list, druhý den podliju vývarem a peču 1h

Omáčka: upeču kořenovou zeleninu, zaliju vývarem, přidám divoké koření, bouquet garni a vařím 2h, poté přecedím přidám výpek z masa a silně zredukuji, přidám vychladlé máslo a již nevařím!!!!

Bramborová kaše: 2h před podáváním uvařím osolené brambory, mezitím osmahnu na půlce másla šalotku a na kousíčky nakrájený celer, zaliji mlékem a povařím, poté přidám do scezených brambor, rozšťouchám, přidám smetanu a dochutím solí




 
 

9.4.2016

A copak to tu máme :)

Uzené kuřátko

Krevetky na bylinkách, víně, česneku, opečená bagetka

Domácí paštika - ten nejzákladnější recept je vždy nejlepší


Jednou mi známý šéfkuchař řekl, vem ty nejlepší suroviny, udělej s nimi co nejméně a servírujte :) a měl pravdu, takto vznikají ty nejlepší jídla :)




A tady bylo nejvíce veselosti :) uzený bůček, uzená krkovice, vše napíchané v mojí směsi koření, domácí okurky a čerstvý chleba :)

6.4.2016

Jaro je tu, každý den žhavíme Weber Gril :) prakticky na něm vařím tento týden všechna jídla, na pánvi wok dostanou neskutečný nádech kouře a další rozměr chuti :) na větší kusy masa či kuřata, kachny používám techniku něco mezi pečením a uzením, ani nevím jak to vlastně nazvat, odkoukal jsem tyto postupy od amerických kuchařů, směsi koření a postupy si asi nechám pro sebe :) každopádně platí pravidlo - žádná umělá dochucovadla, vše přírodní :)

Pečenouzené kuřátko s bramborami na grilu

Polévka Minestrone

Hovězí na červeném víně

Čínská kuchyně



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky