MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

duben 2019

30.4.2019


Za poslední měsíc se toho stalo opravdu hoooodně :)
Akce ve Steakgrillu byla úspěšná a velmi velmi náročná, měli jsme neustále úplně narváno a všem děkuji za návštěvu, už plánuji další pokračování. Na květen připravujeme další akci a menu sestavuji, jak bývá mým zvykem, nyní ta jídla vařím a ladím chutě. S největší pravděpodobností připravím
topinamburový krém se zázvorovým chipsem a plátkem domácího uzeného masa ovoněného bylinkami, tuto polévku jsem připravovali v Praze s Markem Fichtnerem v "luxusnější" variantě a úplně tu stejnou připravím ve Steagrillu, hlavní jídlem bude čerstvá pasta s masem z pravé domácí salsiccie, šalotky, česneku, parmezánu a vše s pravým čerstvým lanýžem :) A teď jsem prásknul to co ještě nikdo neví :)   Tyto klobásy jsem se učil u Františka Kšány, pastu s Markem Fichtnerem a italskou kuchyni u Tomáše Černého. Tento recept jsem kdysi viděl u Emanuela Ridiho, ale protože italská kuchyně se skládá hlavně z malého počtu základních a hlavně kvalitních surovin, trošku jsem recept upravil, ale tak aby jídlo nebylo překombinované, základem tedy bude čerstvá pasta, salsiccie, cibulka, česnek, parmezán, lanýž :)

První fotkou jsou mořské plody se smaženou rýží,
česnekem, červenou paprikou, mrkví a špenátem, druhým jídlem je jehněčí na ohni s rozmarýnem a česnekem, jehněčí omáčka, gratinovaný brambor a dále domácí debrecínské párky, klobásy a uzené maso :)

Další fotky jsou z akce ze steagrillu. Abysme prodali na oběd přípravu jídel i na večer, to se mi ještě nestalo :) děkuji všem co mě přišli do kuchyně také pozdravit :)

A poslední fotkou je dort, musel jsme se pustit i do cukrařiny, udělal jsem čokoládový řez ve formě dortu podle Rada Davida a dle požadavků ozdobit čokoládovými tyčinkami, zdobení bych udělal jinak, ale náš zákazník náš......
Tak a teď už jdu makat a vařit :)



 
 

9.4.2019


Přátelé od pátku 12. dubna 17h do neděle vařím další akci ve Steakgrillu, tentokrát Asijskou kuchyni :) rezervace opět nutná, hlavně večer a během obědů. A copak budeme vařit?

Pho bo tai lan - varianta s grilovaným hovězím masem (použijeme vysoký roštěnec) - do velmi oblíbené polévky Pho patří opečený zázvor a cibule, aby měla polévka kouřový nádech. My to uděláme tak jak to má být - opečeme přímo na ohni v peci

Smažené nudle se zeleninou, cibulkou, sypané sezamem, grilovaný roštěnec, vajíčko se zeleninou

Karamelizovaný ananas, smetanová omáčka s vůní badyánu, skořice, fenyklu a hřebíčku, drobenka z ořechů a karamelizovaný sníh

Obrázky jsou ilustrativní, nudle budeme podávat s nakrájeným roštěncem na plátky a vajíčkem se zeleninou





Aby toho nebylo málo, tak v sobotu 20.4
připravím domácí uzené klobásy, dokonce udělám i debrecínské párky, vše vyudím na vyzrálém ovocném dřevě, ochutnávky prosím opět do zpráv, těším se :)


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky