MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

květen 2017

23.5.2017

Celodenní vaření, stařený rib eye steak s grilovanou zeleninou, opečeným bramborem a omáčkou z červeného vína a demi glace, smažené nudle s vepřovou panenkou a zeleninou na grilu, kamarád Matěj Černý nám udělal skvělé fotky ze včerejší akce

19.5.2017

Ragú z vepřového masa na bylinkách, dušené v hovězím vývaru, přílohou je bramborová kaše
Domácí paštika přelitá hruškou
Další varianta asijské kuchyně - smažené nudle s kuřecím masem :)

16.5.2017

V Pražském kulinářském institutu jsme opět vařili, tentokrát vietnamskou kuchyni :)

Dnes tu máme
Asijská kuchyně :) o pět vše ve woku, kuřecí maso, zelí, červená cibulka, sojová omáčka, rybí i ústřicová v silném hovězím vývaru, špetka citronové trávy, zázvoru, jarního česneku, troška koriandru a opražená sezamová semínka :) a abych nezapomněl vše na trošce sádla a sezamovém oleji
Francouzské bramory s osmahnutou cibulkou, uzeným masem, česnekem a smetanou, uzená pěna, domácí okurka
Bůčkový konfit s česnekem a kmínem, bramborové pyré, silná omáčka s pečenou cibulkou
Opět další verze asijské kuchyně
Masové kuličky z hovězího a vepřového masa s osmahnutou cibulkou, česnekem a majoránkou, obalené v japonské strouhance, posazené na vídeňské cibulce, bramborové pyré se šnytlíkem
Domácí sekaná
z vepřového a hovězího masa, na lepší chuť a šťavnatost přidávám mraženou kostu demi glace, přílohou je bramborové pyré se šnytlíkem
Smažené vietnamské závitky s omáčkou
Zeleninová rýže s kuřecím masem, čistě můj recept :) Prvně na másle opeču kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření, zaliji vodou, oběhnu zahrádku a přidám špetku levandule, šalvěje, celeru, petrželky, libečku, tymiánu a bobkového listu, povařím, vývarem zaliji jasmínovou rýži, kterou prvně opečku na másle a dám na 20min péct do trouby, mezitím osmahnu mrkev, cibulku, zelí, kuřecí prsa, hrášek, česnek na sezamovém oleji, přidám rýži a opět vše osmahnu, luxusní záležitost
S
ilný zeleninový vývar a zde je základní postup:
nakrájím na malé kousky kořenové zeleniny, osmahnu na másle spolu s celým pepřem a novým koření, na ohni opeču cibuli a zázvor, vše zaliji vodou, přivedu k varu, oběhnu zahrádku a natrhám bobkový list, petrželku, celer - nať, levanduli, koriandr, tymián a špetku rozmarýnu, přidám do vývaru, povařím, zcedím, nastrouhám na jemno opět kořenovou zeleninu, přidám do vývaru spolu s jarní cibulkou a servíruji

2.5.2017

Dnes jsem se dozvěděl opravdu mnoho skvělých zpráv, ráno mi přišel email, v úterý vařím v Praze Vietnamskou kuchyni

- Bo sot vang - voňavé pomalu dušené hovězí maso
- Nem ran - smažené vietnamské závitky
- Nem song - čerstvé vietnamské závitky
- Pho bo tai - rýžové nudle, vietnamský hovězí vývar, krátce vařené hovězí maso


dále výstavba kuchyně pokračuje, základní deska je již pevná, takže v nejbližší době bude zastřešení, poté již samotné jádro - udírna na studený kouř, teplý kouř, uzavíratelný gril na pečení masa a chleba, zároveň gril na točení a okrajování masa, dále ohnivý wok na čínskou kuchyni, takže celkem asi 4 topeniště, delší stůl na pořádné hodování, vše vyzděné, žádný plyn ani elektrika, vaření bude probíhat pouze na ohni :)


A v tomto jarním počasí tu máme

Jehněčí kotletky s rozmarýnem, česnekem obalené v bylinkové krustě s jemnou jehněčí šťávou se zelím připraveným na iberijském špeku, cibulce, česneku, rozmarýnu a tymiánu
Králičí consommé se zeleninou připravenou na másle, knedlíčky z kuřete, smetany a bylinek pečené v páře
Jeden z nejlepších receptů, které jsem uvařil  :) pomalu pečená roláda (10hodin) z hovězího masa, plněná slaninou a mladým jarním česnekem, vše v osmahnuté cibulce se silným hovězím vývarem, což byl i základ husté omáčky, bramborové pyré
Telecí ragú s bramborovou kaší
Česká klasika - Štěpánská :) Základem je pořádný silný hovězí vývar připravovaný 10h, základem je smažená cibulka 1h, maso špikované vajíčkem, slaninou, okurkou - u mě domácí, špekem - použil jsem iberijský špek, omáčku jsem propasíroval, zašlehal hrudku másla, zjemnil kapkou smetany, přílohu jsem zvolil jasmínovou rýži
Pečené a zároveň vyuzené kuře špikované slaninou, potřené opečeným pepřem, česnekem a cibulí, přílohou je pečený brambor plněným smetanou, slaninou, bylinkami, česnekem a parmezánem

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky