MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

květen 2018

21.5.2018


V červnu razím do Prahy vařit Asijskou street food party, fakt už se těším :)  A dnes tu máme

Kamarád Jirka mě fotil při přípravě asijské kuchyně :)
Smažené nudle - další varianta, už asi nemá ani smysl vypisovat suroviny
P
ork chop, maso naložené den předem, šťouchané brambory s domácím uzeným masem, šalotkou a bylinkami, chuť jsem ještě dotáhl bylinkovým máslem
Lucka upekla móóóc zdravý a křupavý chleba
Z
ákladem dalšího jídla je uzené maso naložené 6 týdnů a poté vyuzené, osmažená cibulka, česnek, bůček, koření, bylinky, vše zabalené v bůčku a pečené na ohni, silná omáčka z pečených kostí a bylinek, vařených celý den ve vývaru, zahuštěné chlazeným máslem, poté klasika - šťouchané brambory se smetanou, máslem a zase nějaká ta bylinka
Stařený stejček s bylinkovým máslem a "steakové" brambory

10.5.2018

Je to tu :) 2. června 2018 bude kolaudace kuchyně, budu udit, točit naloženou kýtu a připravím ještě čínské jídlo ve woku. O víkendu jsme otestovali druhou část kuchyně, pekelně jsme ji rozpálili a upekli pizzy, pravá italská se peče až na 500 stupňů, my jsme pekli zatím na cca 300 stupňů, protože to bylo poprvé nechtěl jsem aby nám popraskala "pec", druhý pokus bude už odvážnější a budu ji připravovat na 400 stupňů. Když chci připravit pizzu na oběd, musím začít rozpalovat už velmi velmi brzy ráno, ale poté je v pečení nezastavitelná :)

Pravá italská pizza margherita pečená na dřevě, musíme ještě doladit držák na pizzu a pořídit navíc kameny na pečení
Italská kuchyně, pasta s rajčatovou omáčkou, šalotkou, česnekem a bazalkou, zdobené konfitovaným česnekem v olivovém oleji, grilovanými rajčátky a sýrem
Jarní zeleninová polévka s domácími nudlemi a bylinkami
Jedna z těch luxusnějších variant čínské kuchyně - smažené vepřové maso v těstíčku se sezamem, česnekem a cibulí s čínským vínem shao xing, domácí sladkokyselá omáčka ovoněná česnekem a pečeným zázvorem, místo vývaru jsem dal silnou omáčkou z pečených kuřecích křídel, jasmínová rýže
Kachní prsa na ohni v domácí marinádě
Krkovice točená na ohni, předem naložená
Hovězí na česneku
V listopadu jsme vařili na sv. Martina husí prsa v ovocném freshi, i nyní jsem udělal tuto lepší variantu, ale s kachními prsy, jen jsem ovocnou šťávu ještě vylepšil a dodal jí další chutě, na tento nápad mě přivedl Olda Sahajdák, naš Mišelín, jen jsem to dál ještě poladil :) Přílohu jsem zvolil domácí bramborové noky osmažené na kachním sádle s výpekem, česnekem a šalotkou plus nějaká ta bylinka, fakt výborná kombinace chutí
Pravý český kaťák s topinkou a česnekem, vše z čerstvé zeleniny, pouze rajčata jsme použil kvalitní italská, když ještě není sezóna



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky