MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

leden 2017

28.1.2017

Pražský kulinářský institut - Londýnská kuchyně

SCOTCH EGGS (Skotská vejce s omáčkou HP
ISH PIE (Tradiční rybí pie z tresky a lososa, gratinovaný bramborovým pyré)
-PORK PIE (Tradiční pie z vepřového masa pečený v těstě, podávaný horký i studený)
FISH AND CHIPS (Legendární úprava čerstvé tresky (haddock) s domácími hranolkami, remuládou a hráškem)

25.1.2017

Zapečená francouzská cibulačka
Dále jsem se
pustil do výroby těstovin tagliatelle a k nim pravé italské boloňské ragú s parmezánem
A abych nezapomněl, dnes opět udím, cca příští týden mi dorazí pravá pec na dřevo a začneme stavět profi udírnu pro dokonalejší chuť masa, vše budu péct na dřevě, konečně se mi podařilo sehnat vyzrálé :)

17.1.2017

Jehněčí kotletky na česneku a rozmarýnu se silnou jehněčí šťávou
Náročná čočková polévka, vývárek, domácí uzené, zelenina, majránka a další a další
A
sijská pánev s kuřecím masem, mrkví, paprikou, cibulí, česnekem, zázvorem, koriandrem, citronovou trávou a směsí omáček s vývarem, vše posypané opraženým sezamem, přílohou je citronová rýže
Tarte flambée
Další várka v řezu, domácí špek
Pho bo tai, jako maso jsem použil hovězí svíčkovou

6.1.2017


Včera jsem opět naložil
maso, budu dělat domácí špek, uzené a krásně proleželý bůček v paprice a česneku, špek není super jen na chleba, ale též na vaření, dodá omáčkám, polévkám či špagetám při vaření jedinečnou chuť :) a ještě domácí poctivou paštiku.
U tohoto jídla jsem se opravdu vyřádil, k
uře pečené na pomerančích a citronech, omáčka ze šalotky, zázvoru, česneku, citronové trávy, kardamomu, badyánu, rýžového octa, karamelu, chilli a vývaru, hezky dlouho povařená, redukovaná a pasírovaná, přílohou je smažená rýže s vajíčkem, mrkví, pekingským zelí, pórkem, vývarem, sojovou, rybí a ústřicovou omáčkou

 
 

3.1.2017


A máme tu nový rok :)  a také nová jídla :)  a mé plány na tento rok - do jara postavit novou udírnu, leden - únor tři školení na vietnamskou kuchyni, klasickou londýnskou kuchyni a další mezinárodní jídla

Silvestrovské vaření :) cca 12kg masa a 20l ovarové polévky :) jen asi tři kusy masa při poslední várce mi uvnitř zůstaly růžové, opojení slivovičkou udělalo své a venkovní mrznoucí počasí mi pěkně ztrhávalo teplotu, prostě se sešly špatné faktory :D ono taky stát celý den na mrazu až do noci bylo náročné, to byla zase jednou nápad....... Ale za dva dny nakládám další várku masa - uzená krkovice, domácí špek nebo bůček, který upeču na grilu a poté naložím na týden do česneku a koření

Novoroční steaky z vysokého roštěnce ovoněné rozmarýnem, česnekem, před servírováním 10min uzené

 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky