MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

leden 2018

30.1.2018

V následujících týdnech mě čekají další a další školení v oblasti gastronomie, tentokrát slavné česke a francouzské dezerty, španělská kuchyně a další. Včera jsem připravil tlačenky, tato várka do víkendu nevydrží. V pátek se přípravy rozjedou v plném proudu.


Vyzkoušel jsem klasický pecen a poté chleba se smaženou cibulkou, jednoznačně volba padla na chléb s cibulkou, který upečeme tuto sobotu
Panna cotta dotažená skoro k dokonalosti, je v čokoládové misce :) opravdu už trošku náročnějši na přípravu a těch čokolád co padlo než jsem dostal ten správný grif
Opečené špecle (podle klasického receptu) na sádle s cibulkou a česnekem s omáčkou z panenky, cibulky, česneku a vývaru
Swiss roll - švýcarská roláda
Domácí krokety z brambor s domácí tatarkou
A nakonec menu, které vaříme tuto sobotu :)

25.1.2018

Vepřové hody i Valentýn se blíží :) Kuchyně je již zabetenovaná a nyní už vysychá, musím čekat měsíc než budu moci poprvé zatopit, příští týden naložím masa na uzení a hned v půlce února je vyudím a upečnu chleba "na ohni".



Můj pořádný guláš s bramborovými noky, vídeňskou cibulkou
Prasečí hody se nám blíží :) upečeme domácí chleba, který budeme též servírovat k vybraným jídlům :) Není nad domácí pecen chleba
Na Valentýna budeme servírovat panenku plněnou mandlemi s pomeranči a medem, bramborovým pyré a demi glace



19.1.2018


VEPŘOVÉ hody jsou tu :)
Jídla lze objednat samostatně nebo připravujeme degustační menu, ochutnávka téměř od všeho v menším množství :) Mysleli jsme i na dámy a připravili jsme panenku se zeleninou a skvělý dezert tiramisu :) Pro pány bude samozřejmě k dispozici vychlazené píííííívo :D rezervace nutná 777 959 915 nebo 777 340 342

V sobotu 3. února servírujeme v Amálce:

Tlačenka s cibulkou, octem a chlebem
Zabijačková paštika zalitá sádlem, chléb
Ovarová polévka s kroupami, majoránkou a česnekem
Pečené vepřové koleno s omáčkou z černého piva, šťouchaný brambor s opečenou cibulkou
Pečená žebra s česnekovým dipem, zabijačková omáčka, domácí steakové hranolky
Zabijačkový guláš s chlebem
Vepřová panenka s opečenou kapustou a cibulkou, zabijačková omáčka
Zabijačkový guláš
Tiramisu
Moravské koláče s povidly a tvarohem

A prodej zabijačkového menu samozřejmě i s sebou


A dnes tu máme:

Klasika - kuře na paprice s domácím houskovým knedlíkem
Troška asie - smažené nudle se stařeným hovězím - vysokým roštěncem
Fotka z vaření Oldoou Sahajdákem, naším michelinským šéfkuchařem :)



16.1.2018

Dnes tu máme pár fotek ze sobotní akce v Amálce ve Straškově, bylo to opět super a již nyní připravujeme na 3. února vepřové hody, budeme vedle klasických jídel nabízet i degustační menu, abyste mohli od každého jídla ochutnat.

10.1.2018

Dnes tu máme pořádnou dávku dezertů :)  Vzhledem k tomu, že máme o víkendu další akci, dnes začínají přípravy - výroba domácích nudlí do vývaru a příprava domácího uzeného špeku :)



Tiramisu a vanilková panna cotta spolu s lesním ovocem v jedné misce, zalitá borůvkovou omáčkou
Opečený losos s křupavou kůrkou s pravými italskými těstovinami, které jsem si připravil osobně z italské mouky

Domácí gnocchi připravené v páře a poté osmažené na sádle s vepřovou panenkou, šalotkou a pórkem, vývarem, zjemněné smetanou
Kung Pao a novoroční ovarová polévka s kroupami, česnekem a majoránkou
A jako poslední jsou f
otky naší nové kuchyně, už se blížíme do finále, budeme zde připravovat ty nejlepší lahůdky :)

3.1.2018


Nový rok je tu a mě čekají další a další školení v gastronomii, abych se osobně posunul dál a tím také naše podnikání v oblasti gastronomie :)
Připomínám 13. ledna máme v Amálce další akci, rezervace a výběr jídel předem nutný, stačí mi napsat nebo zavolat, nakonec jsme jídla ještě trošku pozměnili, třeba jako předkrm budu servírovat kachní roládu, kterou
z části vyudím a poté zapeču na ohni, servíruji s pošírovanou hruškou, ovocnou omáčkou a domácí bagetkou

Dnes tu máme

B
arbecue bůček s tatarskou omáčkou a hranolkami :) Samozřejmě barbecue jsem si sám uvařil, hranolky jsou z čerstvých brambor, žádná mraženka jak je u nás v restauracích obvyklé a též domácí tatarka :) Stejnou barbecue omáčku, tentokrát s masitými žebry budeme podávat 13. ledna v Amálce

Jehněčí kotletky s bramborovým pyré s naším uzeným masem a opečenou cibulkou s pořádnou dávkou smetany a másla, jehněčí omáčka s česnekem
V
ietnamská kuchyně - smažené závitky s dipem

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky