MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

leden 2019

24.1.2019



Během posledních dvou víkendů jsem připravil domácí jitrnice, opět uzené maso a klobásy. Část klobás jsem namlel jemně, tučnou část na hrubě a bůček nakrájel na malé kosty, aby měly klobásy strukturu, vyudil na třešňovém dřevu a tepleně upravil. Už aby bylo jaro!
V Praze s Markem Fichtenerem jsme připravili  


Ravioli s ricottou a černým lanýžem
Topinamburový krém se zázvorovým chipsem a kachním pršutem
Fíkový crumble s pekanovými ořechy

Ve čtvrtek mě čeká v Praze další školení, tentokrát krásné pomalé "vaření" sous vide :)

 

11.1.2019



Nový rok začal vařením s Markem Fichtnerem v Praze, ale fotky přidám až během týdne, opět jako vždy nestíhám aktualizovat web. Navíc tento víkend budu připraprovat jitrnicové hodny a i když máme zimu v plném proudu začaly růst některé bylinky, jaro se blíží, konečně!


Stejček ze svíčkové s máslem, grilovaná zelenina s česnekem a bylinkami, pořádná omáčka k masu, plněná marinovaná okurka
Pečené kuřátko s máslem v páře, konfitovaná cibule poté smažená, cizrna s grilovanou paprikou, šalotkou a mrkví připravenou v páře, kaše připravená z pečených brambor s olivovým olejem, tymiánem a silným kuřecím vývarem, silná omáčka z pečených kuřecích křídel a troškou rajčat a červeného vína
Zeleninová polévka s rajčaty a bílými fazolemi :) Ideální pro toto studené počasí

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky