MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

listopad 2017

28.11.2017

Dnes opět vaříme v Praze, fotky přidám během týdne :) tentokrát potěším hlavně dámy :)

- Tiramisu
- Profiteroles s vanilkovým krémem
- Panna cotta
- Čokoládový fondán
- Cookies s medem


Dnes tu máme
Zauzená panenka naložená ve směsi koření
Zelňačka s klobáskou a domácím chlebem

Další varianta porchetty s omáčkou a šťouchaným bramborem, domácím uzeným a opečenou šalotkou
A
sijská kuchyně, rib eye steak s brokolicí a cibulkou
Tafelspitz
Poslední fotka jsou naše vavříny - bobkové listy, některé mají už přes dva metry

22.11.2017


Venkovní kuchyni pomalu uzavíráme, aby se dala používat celoročně, bohužel výstavba se opět protáhla, je to náročnější než jsme předpokládali, ale zase bude připravená na pořádné pečení, teploty až 300 stupňů.
Zde je nabídka jídel, kterou budeme servírovat 11.12 od 12 do 19h v hotelu Amálka ve Straškově

Vývar s játrovými knedlíčky, zelenina restovaná na másle, domácí nudle  42,-
Kuřecí paštika s jablečným přelivem, opečená bagetka
 75,-
Francouzská kuchyně – kuřátko na červeném víně s bramborovou kaší, grilovaná cibulka a žampion
 245,-
Italská porchetta se silnou omáčkou, šťouchaný brambor s opečenou cibulkou a naším uzeným masem
 230,-
Grilovaný steak z krkovice ovoněný bylinkami, demi glace, opečený brambor s cibulkou a rozmarýnem
  255,-
Dezert vyhlásíme až 29. listopadu


A dnes tu máme
Italská porchetta plněná šalvějí, petrželkou a smaženou cibulkou se silnou omáčkou, přílohou je bramborová kaše s máslem a smetanou
Boloňské ragú se špagetami, miluji tento recept, správné boloňské se mají táhnout několik hodin a podávat s plochými tagliatelle, dokonce v Bologni by nikdy toto ragú se špagetami neservírovali
Zelňačka s klobáskou, domácí chleba

 
 

14.11.2017


Zde je pár fotek ze sobotních husích hodů v Amálce :) M
oc děkuji všem za návštěvu a doufám, že jste si to užili :) A také všem co se na akci podíleli, výborná práce, v Amálce mají skvělý tým, sobota se povedla a už se těším na další akci 11. prosince, menu budu dnes trošku měnit, jelikož se rozšiřuje kuchyň, tak se můžeme více rozlétnout :) 28. listopadu jedu opět do Prahy, tentokrát připravovat slavné klasické dezerty, takže dámy těšte se, každou akci budeme vařit nějakou pecku na konec :)



7.11.2017

Přípravy na sobotní husí hody jsou již v plném proudu, začal jsem výrobou domácích nudlí a nyní budu udit maso, které bude v luxusním bramborovém pyré se spoustou másla a smetany spolu s cibulkou :) Některé nudle jsem obarvil freshem z červené řepy :)



Zauzená kachni prsa se silnou kachní omáčkou
Morek opečený na uzeném kachním sádle s kachní šťánou
Domácí gulášek s přídavkem pečené papriky a whiskey s vídeňskou cibulkou, přílohou jsou bramborové variace - bramborový knedlík, smažený bramborový knedlík se strouhankou, osmažené bramborové noky na sádle





 
 

2.11.2017


Listopad je tu a s ním spousta akcí :)
11 .11. 2017 Husí hody
11.12.2017 Degustační menu II
13.1.2018 Nové menu v Amálce
3.2.2018 Zabijačkové hody

A dnes tu máme dvojité consommé s játrovými knedlíčky a zeleninou julienne opečenou na másle, samozřejmě domácí drobení :) Tuto polévku budeme v sobotu 11. listopadu servírovat v Amálce ve Straškově  :) Místo drobení uděláme nudle :)


 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky