MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

prosinec 2017

24.12.2017


Přeji krásné a pohodové Vánoce :)

Dnes tu máme

Steak ze svíčkové se steakovou omáčkou, bramborové pyré
J
ehněčí kotletky s bramborovým pyré s naším uzeným masem a opečenou cibulkou s pořádnou dávkou smetany a másla, jehněčí omáčka s česnekem
Sekaná s vlastním mletým masem, majoránkou, cibulkou, česnekem, prostě jak se patří, bramborová kaše a silná omáčka

14.12.2017


Za těch pár dnů jsme navařili opravdu velké množství jídel, výstavba kuchyně stále pokračuje, proběhla další akce v Amálce spojená s vánočním večírkem, nyní připravujeme další akci - nové menu, zabijačku a Valentýn :)  Mimochodem akce v Amálce dopadla skvěle. Nyní sestavuji akce na svátek zamilovaných, určitě to bude skvělý dezert pro dámy a pořádný steak pro pány, chceme aby si to užili všichni :)
Dnes tu tedy máme

Asijská polévka, opečené kuře, grilovaná panenka, pečený česnek, marinované rýžové nudle, zelenina, vývar s badyánem, prostě vietnamská pecka
Vánoční tiramisu
Taková staročeská bašta, vepřové na kmínu, česneku, zahuštěné cibulkou, podlité vývarem, přílohou jsou bramborové placky s opečenou cibulkou :) Ideální jídlo do naší lokality u Řípu
Smažená vepřová panenka obalená v těstíčku, jasmínová rýže a sladkokyselá pikantní omáčka s badyánem
Čínské nudle, tentokrát nesmažené s rib eye steakem a zeleninou
Další varianta smažených nudlí
Taková škádlicí varianta tiramisu pro kamaráda
Panna Cotta s omáčkou z lesního ovoce
Posledních šest fotek je z akce v Amálce, snad jen vyzdvihnu jídlo porchetta, kterou jsem naplnil vlastním uzeným masem a servíroval se silnou omáčkou s bramborovým pyré, pro mě neskutečná dobrota :)

5.12.2017



Eliška slavila narozeniny, proto jsem se rozhodl točit maso na ohni, vzhledem k tomu, že kuchyně je stále ve výstavbě musel jsem improvizovat, prvně mi tolik masa neutáhl motor, pak po dvou hodinách točení se ztrhl závit, takže jsme musel maso péct přímo na grilu a postupně odřezávat bez točení, no byla to sranda.....
Dalším jídlem je dezert panna cotta, kterou mě učit Tomáš Černý v Prakulu, nyní budu kuchtit tiramisu.
Jako poslední je domácí chlebík :)

Termín v Amálce se blíží, již příští pondělí vařím v Amálce, těšíme se, doporučuji rezervaci, ale není nutná.

 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky