MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

prosinec 2018

28.12.2018


Přesně po měsíci aktualizuji web, předvánoční shon byl moc náročný. Navařil jsem opět mnoho nových jídel, připravil nějaký ten vánoční večírek, domácí vinné klobásy (příště si musím vzít pomocníka), kuchyň jsme vybavili profi narážečkou na klobásy a jitrnice. Nyní připravuji akci Silvestr, bude točené prasátko na ohni a kroupová polevka :) Přeji krásný nový rok :)
Leden mi začne vařením s Markem Fichtnerem a následuje další vaření metodou sous vide s Davidem Šaškem :)


Telecí consommé, kuřecí nočky se salátem, smetanou a máslem připravené v páře spolu s nudličkami mrkve, domácí jemné nudle, celer pečený ve slupce, nakombinoval jsem to nejlepší co jsem se naučil
M
ini roláda z kuřecího masa plněná fáší z vepřového masa, hrášek, mrkev, kaše podle našeho mišelína (netušil jsem, že může být ještě o level lepší) a pořádná šťavka a aby to křupalo, tak zdobím vařenou/smaženou rýží
Krkovice připravená několik hodin v páře naložená v bylinkách, cibuli a pak opečená na másle, bramborová kaše několik hodin odležená, protože pak je nejlepší, chipsíky z rýže, aby kaše občas křupla
Italská
domácí pasta, zeleninový vývar, pečená řepa, krevetové demi glace, grilova zelenina s krevetami
Domácí ravioli plněné mletým masem se žampiony, šalotkou a česnekem, šalotková omáčka s redukovaným vývarem a smetanou, parmezán
Několik hodin bůček připravený v páře se šalotkou, česnekem a nějakou tou bylinkou, poté ugrilovaný, gratinovaný brambor a pořádná zauzená omáčka
V
ýroba vinných klobás, vzal jsem si opravdu toho moc a příště si budu muset vzít pomocníka, protože vše nakrájet, namlít, zchladit, ochutit, zchladit, zamíchat na "fáš" a opět zchladit, poté narazit do střívek už bylo v tomto množství i na mě moc. Navíc jsem použil víno i smetanu, sice mají kratší exspiraci, ale v obchodě takové nedostanete a ta chuť :)
Poslední fotky jsou z příprav vánočního večírku a další uzení

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky