MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

říjen 2016

28.10.2016

Pořádný vývárek :)
Zapeču kořenovou zeleninu, hovězí kosti, maso spařím horkou vodou, na pánvi opeču koření, zaliji vodou, stáhnu pěnu a táhnu :) maso a zelenina dodá chuť, kosti konzistenci :) je to tak jednoduché a troufnu si říci, že může být cenov
ě stejné jako pytlíkovky

 
 

21.10.2016

Za těch pár dní co jsem vůbec nestíhal aktualizovat web jsem toho navařil opravdu hodně :) Navíc další vaření v Prakulu

Steak ze svíčkové ovoněný rozmarýnem s česnekovou omáčkou a domácími hranolky
Vepřová panenka wellington podle Gordona
Konfitovaný bůček přes noc s rozmarýnem a tymiánem, kedlubnové zelí s rozinkami a jablkem, omáčka s pečeného masa a zeleniny, špekové knedlíky

 
 

8.10.2016

Ve středu 12.října opět vařím v Praze

Prsíčko z kukuřičného kuřátka se zeleninou a houbová omáčka
Bůček ze selátka pečený do růžova s výpekem a kedlubnové zelí
Jehněčí roláda a silná
jehněčí šťáva

A dnes tu máme

Naložená vepřová kotletka, grilovaná zelenina, šťouchaný brambor s iberijským špekem, cibulkou, máslem a pořádnou smetanou
Kuřecí prsa s iberijským špekem, omáčka z pečené papriky s cibulkou, bramborové pyré, takové moderní kuře na paprice :)
Rib eye steak s bylinkovým máslem a česnekem

4.10.2016

"Tygří" krevety se šalotkou, česnekem, rajčátky a bylinkami, ještě jsem si udělal vlastní tymiánopažitkočesnekový olej na dochucení
Pstroužek duhový s kaší na másle, domácí olej s tymiánem, česnekem a šnytlíkem
Pořádný vývar je fakt někdy "alchymie" - správná teplota, sbírání pěny, spaření masa předem, pečení zeleniny nebo masa, jakou bylinku použít, jak dlouho jej táhnout, jakou dát náplň - nudle, zelenina, knedlíčky, jaký vývar vlastně vařit, kuřecí, hovězí, telecí, mix nebo consommé či dvojitý vývárek

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky