MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

říjen 2017

30.10.2017


Nejenže v tomto roce budou akce v Amálce 11.11 Husí hody a 11.12 Degustační menu (tuto akci oficiálně vyhlásíme do týdne), ale ještě budu v Praze vařit klasické vyhlášené dezerty

- Tiramisu
- Profiteroles s vanilkovým krémem
- Panna cotta
- Čokoládový fondán
- Cookies s medem
- Crème brûlée


A nyní tu máme
Domácí sekaná se silnou omáčkou a bramborovou kaší, maso si předem vyberem a sami nameleme, žádné hotové mletiny, složení a postup si nechám pro sebe, snad jen, že ji peču v silném vývaru. Jedno z klasických poctivých jídel, které bude zařazené na obědovém menu v Amálce ve Straškově již brzy :) navíc v okolí Podřipska to pravé
Pečená žebra s vlastní směsi koření s česnekovým dipem
T
opinka s česnekem a houbovou směsí

26.10.2017


Výstavba kuchyně pokračuje, dnes jsem dovezl "půdovky", ze kterých uděláme podlahu. Do měsíce kuchyň bude stát a pak budu ještě měsíc čekat než vyschne, v prosinci již začneme kuchtit všechno venku :)
A zde je malá ochutnávka akcí, které připravujeme v Amálce. O podrobnostech budu brzy informovat :)


11.12 - Degustační menu II
leden - Nové menu v amálce - budeme vařit nový jídelní lístek
únor - zabijačkové hody - jitrnice, jelítka, tlačenka, ovar, ovarová polévka, steaky z krkovice, zabijačkový guláš a další
14. února - valentýnské menu

16.10.2017


Abychom mohli upéct pravou italskou pizzu, vyudit pořádné kusy bůčku, točit celé prasátko, upéct chleba, pokračujeme ve výstavbě venkovní kuchyně, jakmile bude hotová, budete moci od prosince také ochutnat nejvybranější lahůdky, bude zde i profesionální wok :) kuchyně má čtyři nezávislá topeniště, jedno z nich má délku 1m, abychom dosáhli opravdu vysoké teploty  :) Pravá neapolská pizza vyžaduje teplotu až 400 stupňů :) Systém topenišť jsme si sami vymysleli a navrhli.

Dnes tu máme další výbornou kuchyni :)

11.10.2017


Přátelé opět bych Vás rád pozval na naší další akci v Amálce 11.11.2017 od 12 do 19h, tentokrát na husí čtyřchodové menu, prosím rezervace na čísle 777 959 915 a výběr hlavního jídla předem nutný!
Vybrali jsme modernější a chutnější podání klasických jídel, dokonce jednu úpravu mám od našeho michelinského kuchaře Oldy Sahajdáka, který mě školil :)

Husí paštika s portským vínem a mandlemi přelitá máslem, ovocná omáčka, naše domácí bagetky

Dvojité husí consommé s játrovými knedlíčky, domácími nudlemi a zeleninou julienne opečenou na másle

Filírovaná husí prsa marinovaná v ovocném freshi, karamelizovaná cibulka s hruškou, šťouchaný brambor se smetanou, opečenou cibulkou a naším uzeným masem, husí mini škvarky, silná husí omáčka ovoněná pečenou cibulí

Vykostěné marinované husí stehýnko, zelí, jablka, jablečný cider, silná husí omáčka, knedlíček opečený na másle s bylinkami

Vacherin se smetanovou omáčkou, zdobené šťávou z lesního ovoce



A dnes tu máme navařeno

Vacherin se smetanovou omáčkou, zdobené šťávou z lesního ovoce - budeme servírovat v listopadu k husičce
Hovězí na česneku se špekovým knedlíčkem, zdobené opečeným česnekem
Smažené vietnamské nudle s grilovaným telecím masem, kurkumou a citronovou trávou, miluju tuto kuchyni

10.10.2017

Pár fotek ze sobotní akce v Amálce, moc děkuji celému týmu za skvělou práci, byli jste úžasní :) Akce se povedla a už se těším na husí hodování, bude to pecka, tady je jedno z jídel, které budu vařit - Filírovaná husí prsa marinovaná v ovocném freshi, karamelizovaná cibulka s hruškou, bramborová terinka, husí mini škvarky, silná husí omáčka ovoněná pečenou cibulí
A ještě něco! Proběhlo další již 23 školení v Prakulu, tentokrát pizza :)

 
 

4.10.2017

Připomínám sobotní akci v hotelu Amálka ve Straškově :)

Dnes tu máme

Aglio olio s mořským vlkem připraveným na másle
H
ráškovým krém s máslovými krutony zdobený jahodovou mátou
Další várka domácích tlačenek
Pasta obalená v bylinkovém pestu s parmezánem, máslem a olivovým olejem s lososem
Rib eye s karamelizovanou cibulí, maldonskou solí a brambory podle Gordona
Suon xao chua ngot, člověk by si jazyk zlomil, neboli česky žebírka na sladkokyselo, pravá vietnamská kuchyně, přílohou je smažená rýže se zeleninou a vajíčkem

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky