Hlavní nabídka
29.8.2016
Tentokrát tu máme opravdové pecky :)
1. Bramborová polévka s opečenými hříbky :) v této variantě ji dělá i Zdeněk Pohlreich v Café Imperial :) jen jsem k hříbkům ještě přidal šalotku (nesmí být cibule, je moc silná), česnek, petrželku a šnytlík, bych doladil k dokonalosti, před podáváním se musí ještě prošlehat
2. Koukal jsem v pondělí na "mástrčéfa" a inspiroval mě :) páč co má člověk každý den vymýšlet :D jen jsem si to ztížil, roláda z krkovice, červené zelí s jablkem, bramborové knedlíky a silná omáčka
3. Sekaná pečená v páře -
4. Domácí šunka bez jakékoliv chemie nebo rychlosoli, vařila a připravovala Lucie Rozenbergová :) já jsem zpovzdálí nakukoval a pak ochutnával
5. Modernější pojetí klasické české svíčkové omáčky s hovězím masem, špikované iberijským špekem, opečený karlovarský knedlík na másle
6. Stejček ze svíčkové medium rare, omáčka z červeného vína, steakové hranolky ovoněné majoránkou
22.8.2016
Pečené kuřecí prso špikované slaninou, hořčičná omáčka, ragú z čínských hub, řapíku, šalotky a bylinek, pečený brambor obalený osmahnutou slaninou
19.8.2016
Stařený rib eye steak, opečený brambor a grilovaná zelenina, zalité silnou omáčkou
Asijská kuchyně, česnek, zázvor, koriandr a další
A poslední je cikánská omáčka :)
15.8.2016
Dnes tu máme
Domácí lokše plněné ragú z hub, cibulky, česneku, bylinek a smetany
Vepřová konzerva s čerstvým chlebem
Bramborová polévka
Vepřové v mrkvi s domácími kroketami
Závitky se zeleninou a silnou omáčkou ze sezamového oleje, cibulky, česneku, zázvoru, badyánu, chilli, týžového ovta, sojové, rybí a ústřicové omáčky
8.8.2016
Opět jsme uvařili opravdu špičková jídla, řekl bych, že některá až v Michelinské úpravě :)
1. Kuřecí roláda z vykostěných stehen naplněná fáší z kuřecích prsou, glazírované mrkve, smetany a citronového tymiánu, silná omáčka z rajčat, cibule a papriky, přílohou je bramborové pyré :) Tento recept je opravdu náročný, den předem uvařím omáčku, silný tmavý vývar, druhý den naporcuji kuře, připravím glazírovanou mrkev a naplním rolády, ty se poté musí vařit v silném vývaru, aby chytly další chuť a pak se osmahnou na pánvi, bramborové pyré netřeba popisovat
2. Další verze silného vývaru, tentokrát s opečenou zeleninou na másle, domácím drobením a česnekovými knedlíčky
3. Bruschetta, typicky italský předkrm, opečená bageta, rajčata, bazalka, česnek, olivový olej
4. Moderní pojetí šunkofleků se salsou z domácích okurek
5. Vepřové výpečky pečené v páře s domácí okurkou a čerstvým chlebem . Používám krkovici, hodně cibule a česneku, kmín, silný vývar, sůl, pepř a muškátový oříšek
6. Pomalu pečená hovězí žebra v páře s rozmarýnem, česnekem, kouřovou solí a pepřem, k tomu bylinkočesnekové máslo a čerstvý chleba
2.8.2016
Srpen je tu a s ním sezóna rajčat :) u nás už to na kamnech bublá a připravujeme rajčatové omáčky na zimu, bylinka vakuujeme a mrazíme také na zimní časy, dokonce máme i tymiánovou petržel :)
První jídlem je vepřové maso spolu s kuřecím připravené na grilu, den předem je zavakuované ve směsi koření a bylinek, poté pečené/uzené na dřevěném uhlí a ovocném dřevu
Těstoviny se surovinami co zahrádka dala -
Posledním jídlem je kuřecí maso v česnekovém těstíčku, smažená rýže se zeleninou a vejcem, čínská omáčka