MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

srpen 2018

29.8.2018


V sobotu od rána budu opět udit, připravím domácí klobásy a tlačenku. Vše mám již naložéné, aby se chutě spojily. Venku už je po ránu docela zima, takže se pomalu můžu pustit do hutnějších jídel :) Za pár dní jedu do Prahy vařit Asijskou streed food party s Jirkou Štiftem, budeme kuchtit
SOM TAM - salát ze zelené papáji, SHAO MAI DIM SUM - čínské napařované knedlíčky s vepřovým masem a krevetami, BAMI GORENG - nudle se zeleninou a kuřecím masem v jiné variantě než jsem doposud připravoval, restované hovězí maso s pepřovou omáčkou.


Domácí ravioli plněné mletým masem se šalotkou, česnekem, bylinkami a redukovaným vývarem s omáčkou ze žampionů, šalotky, česneku, smetany a bylinek :) k tomu navíc grilovaný žampion
M
arinovaná kotletka opečená na bukovém dřevě, lyonské brambory, omáčka supreme
Posledním jídlem je domácí kuře z Vědomic opečené na ohni a poté opět na ohni dušené v omáčce s cibulí a česnekem

 
 

20.8.2018


Posledních 14dnů pro nás bylo velmi velmi smutných, neměl jsem chuť vařit, pracovat, zkrátka vůbec nic...... Ještě, že mě nyní čekají další a další školení od našich nejlepších kuchařů, budu se jen a jen učit :) Musel jsem si začít psát vlastní kuchařku nejlepších receptů, mám toho už docela hodně.  
Dávam zde pár fotek, kdy jsem připravoval domácí klobásy a uzené maso plus domácí chleba, následující víkend budu pravěpodobně připravovat klasické české klobásy, italské, kuřecí, uzený bůček, kuře a další pochoutky, podrobnosti vyhlásím s uzavřené skupině na face :)

 
 

5.8.2018


Výráběli jsme domácí klobásy s Frantou Kšánou a Honzou Klimentem v Prakulu. Příští týden jedu pro maso a budu jej nakládat na uzení a další klobásy. Připravili jsme

salssiccia s černým pivem a bez
vinná klobása - budu určitě připravovat na vánoce
taliány
klasické klobásky z přeštického prasátka s paprikou a česnekem
kuřecí klobásy s bylinkami


Klobásy jsou z čistého masa, žádné chrupavky a odpad nebo dokonce chemie, jejich trvanlivost je tedy kratší, budu je udit teplým kouřem 60 až 70 stupňů, v zimě připravím klobásy studeným kouřem.

 
 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky