MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

únor 2019

6.2.2019



Jak nový rok začal, tak také pokračuje a nabírá pořádné obrátky v opět v oblasti vaření :) Hned na úvod tu mám další tři školení, které už jen vypilovaly a doladily moje úpravy jídel.  Během ledna a začátkem února jsem připravil spousty jídel - hlavně jitrnice, tlačenky a domácí klobásy.
Před deseti dny jsme měli schůzku v restauraci v Nučnicích a domluvili se na pořádání gastroakcí, navařil jsem tedy testovací menu na ochutnávku a připravil  
grilovaná kachní prsa, pečenou rýži s vajíčkem a zeleninou, silnou omáčku s kardamonem, zázvorem, citronovou trávou, hřebíčkem, fenyklem a limetkovými listy, další jídlo byl hit - vietnamské maso s rýží a posledním jídlem byla klasika - opečené nudle s grilovaným kuřecím masem, zeleninou, smaženou šalotkou, zázvorem......... Tímto směrem se tedy bude pořádat akce :)
A co tedy budeme servírovat? Předkrm bude g
rilovaná kreveta s kapkou krevetového demi glace, ananasové ragú se špetkou chilli, koriandrem a mátou, dezertem bude jablko, karamel, smetana, pečená drobenka, máslo, vločky plus asijská směs koření, kterou jsem sám míchal, čokoládová máta :)
Nakombinoval jsem to nejlepší co mě naučila v cukrařině Iveta Fabešová, Zdeněk Pohlreich a nyní i Marek Fichter
. Co bude k hlavním jídlům upřesním během dneška / zítřka.
A poslední fotografie jsou z vaření v Praze
Králík s panchettou a rozmarýnem připravovaný 9h, brambory s bylinkami
K
uřecí prso s ananasovým ragú s mátou, koriandrem a chilli připravené metodou sous vide
Treska s mangovým ragú s bylinkami, vše připraveno ve vakuu




 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky