MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

září 2016

30.9.2016

Takové mini "porto bello" s cibulkou, parmezánem, smetanou, česnekem a semínky, omáčka v podobném duchu a houbová terinka
Houbová terinka s pravými hřiby, krémovými žampion, hlívou miskovitou a hlívou ústřičnou
Opět mexická kuchyně - quesadillas s kuřecím masem a guacamole

28.9.2016

Opět další vaření a školení v Pražském kulinářskem institutu, tentokrát mexická kuchyně :)

Chimichanga s vepřovým masem a chorizem
Burritos s hovězím masem, pšeničná tortilla plněná fazolovou pastou, criola salsou a čedarem, k tomu guacamole

 
 

26.9.2016

Hráškový krém s česnekovými krutony, ovoněný jahodovou a citronovou mátou
Losos s těstovinami, rajčaty, pórkem a cibulkou
Mořský vlk, bramborové pyré, osmahnutá rajčata s pórkem a limetkosojovou omáčkou s výhonky chřestu

24.9.2016

Bůček naložený dva dny v uvařeném láku z nového koření, pepře, bobkového listu, octa a hrubozrnné soli, poté 8 h pečený v páře, 1 den zatížený a nakonec osmahnutý na přepuštěném másle, gratinovaný brambor s redukovanou smetanou povařenou s tymiánem a česnekem, omáčka z pečené cibule

 
 

20.9.2016

Podzim prakticky začal, venku se ochladilo, prší, brzy začnou mlhy, vždy mi to působí deprese, hlavně je brzo tma........ Ale na druhou stranu je tu podzimní kuchyně, lehká letní jídla jsou pryč, začíná období zvěřiny, silných omáček s knedlíkem a dalších a dalších super jídel, zrovna dnes nakládám větší množství bůčku do láku :) a copak jsme navařili :)

Lucka upekla domácí rohlíky
Na sychravé období jsem navařil silný vývar s domácími knedlíčky
Hovězí rolky s omáčkou Negimaki plněné hlívou, blanšírovanou kapustou a jarní cibulkou, přílohou je jasmínová rýže, osmahnutá cibulka, slanina a kapusta
V pondělí v Mástrčéfovi vařil Ari Munandar smažené nudle, tak jsem po nejnáročnější části týdne musel taky, ovšem jinou variantu, protože sehnat kvalitní krevety a bok choy v Roudnici je nemožné
Kuřecí prsa s omáčkou, rýží a zeleninou - i  s receptem
(omáčka: osmahnu cibulku na sezamovém oleji do hněda, přidám česnek, chilli papričku, zaliji vývarem a redukuji cca hodinu a půl – pokud se vývar odvaří, přidávám další, poté scedím
rýže – properu jasmínovou rýži, osmahnu na sezamovém oleji cibulku, pak česnek, přidám k rýži s bobkovým listem a tymiánem, zaliji vývarem a dusím dokud se vývar nevyvaří
Když je vše připravené osmahnu velmi prudce na kostičky nakrájenou mrkev s pórkem, přidám vývar a odvařím, dám bokem, na pánev poté hodím kuřecí maso, prudce osmahnu, přidám zeleninu, omáčku, vše prohřeji a hotovo :)
Na tyto úpravy jsou nejlepší ocelové wok pánve, zkoušel jsem keramické, teflonové, litinové a další, ale výsledek nebyl tak dokonalý
)
Čočková polévka s uzeným masem

12.9.2016

Pho Bo - Vietnamská polévka :)
základem kosti, maso rybí omáčka, skořice, badyán, kardamon, opečený zázvor s cibulí, jako vložka je domácí česnekový ocet s chilli a další a další suroviny, vše je vařeno přesně podle Pražské kuchařky ve které je starý rodinný recept, jen jsem musel stáhnout tuk, páč vepřové kosti jsou opravdu tučné


Vepřové, ratatouille, brambory sarladaise a omáčka
Jen zeleninu, brambory a maso jsem dotáhl k dokonalosti, vše je dělané na vlastním vyuzeném kachním sádle


Pečené maso na grilu marinované v opečeném koření a bylinkách ovoněné kouřem z tymiánu, bobkového listu, rozmarýnu a ovocného dřeva

8.9.2016


Flambovaná vepřová krkovice na grilu Jim Beamem, potřena na konci fáze grilování máslem s česnekem, cibulí a bylinkami, grilovaná zelenina s bramborem

Tento recept jsem odkoukal od mišelína 2016 Radka Kašpárka :) Vepřovoá panenka (na přání více propečená) obalená ve slanině, bylinkách a citronu, bramborové placky s osmahnutou cibulkou na másle a panchettou, ragú z                lišek, bylinek a smetany

Uzené domácí kuřátko s česnekem, citronovým tymiánem, rozmarýnem, opečeným pepřem a solí, prošpikované máslem, naplněné kuřecím vývarem, aby se nevysušilo, přílohou je opečený brambor s cibulí a česnekem, vše zalité           máslem z kuřátka

Kuřecí prso se silnou redukovanou omáčkou z pečené cibule a zázvoru, přílohou je bulgur vařený ve vývaru s osmahnutým řapíkatým celerem a mrkví na kedlubnovém lůžku

Vietnamská kuchyně :) Vepřové maso naložené v koření nazývané pět vůní, osmahnuté na woku, přidán česnek, zázvor, odděleně osmahnutá zelenina, vývar, rybí a ústřicová omáčka :) vše smícháno. Koření nelze jen tak sehnat, tak jsem jej namixoval sám - fenykl, hřebíček, badyán, bílý pepř, skořice

Roštěnky s víděňskou cibulkou, podávám nejraději s jasmínovou rýží. Pokud se někomu na fotce nelíbí, že je oddělený tuk (což mi pár lidí již napsalo), tak má odpověď je jasná, cibulka a maso bylo upravované na sádle, žádný chemický olej, chuťově jsou pak mnohem lepší, sádlo mohu stáhnout, ale proč bych to u mojí porce dělal.......

Mini česnekové řízečky z vepřové panenky a kuřecích stehen, bramborová kaše, bylinkočesnekový dip, salát z rajčat a cibulky

3.9.2016

Steak s hooodně silnou omáčkou a zeleným pepřem :) přílohou je opečený brambor s cibulí a česnekem

Kuřecí roláda z prsou a stehen, plněná panchettou a parmezánem, vařená ve vývaru, následně opečená na pánvi, přílohou je hráškové pyré s omáčkou z pečené zeleniny, vývaru a kostí - redukovaná na 1/8 objemu

Pečené kuře špikované máslem, rýže s opečenou cibulkou osmahnutá na másle, poté dušená v kuřecím vývaru, dále omáčka je z opečené zeleniny v troubě, vařená v kuřecím vývaru s bylinkami a následně redukovaná na 1/8 objemu, ke všemu ještě přidaný hrášek na másle


 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky