MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

zaří 2017

21.9.2017

Proběhlo další školení v Prakulu :) tentokrát opět Italská kuchyně. A jsme opět u toho  - sehnat opravdu kvalitní italské suroviny je trošku problém, dnes jsem sjezdil Prahu, abych sehnal to co potřebuji a hned se pouštím do výroby domácí pasty, následující víkend budu tedy vařit těstoviny, ale také opět tlačenku.
V posledních dnes jsme navařili

Štěpánska omáčka s hovězí roládou a domácím knedlíkem
Bramborová polévka s opečenou zeleninou na másle
Domácí plněné těstoviny různých druhů se sýrem pecorino a ricottou, zalité šalvějovým máslem s praženými piniovými semínky
Smažené vietnamské závitky plněné vepřovým masem, nudlemi a zeleninou, omáčka je sladká, slaná, pikantní i kyselá
Domácí housky s žitnou moukou
Něco z výroby domácích nudlí

 
 

19.9.2017

Připravili jsme takové menší vepřové hody, tlačenku s naším domácím chlebem, ovarovou polévku s kroupami a jako poslední vepřové maso v mrkvi zdobené glazovanou mrkví :) Zítra opět vaříme v Praze Italskou kuchyni

- carbonara
- aglio, olio, peperoncino
- al arrabiata
- puttanesca- pesto genovese

13.9.2017



Podzim je prakticky tady, je na čase začít vařit i vydatnější jídla, začala doba vepřových hodů, kachen, hus, zvěřiny a hlavně české klasiky :) také se blíží termín vaření v hotelu Amálka, týden předem začnu vařit demi glace, v pátek vývar tažený přes noc a paštiku, která se musí vychladit a uležet :) V neděli kuchtím venku domácí tlačenku a k tomu upečeme chleba, takže pokud chce někdo ochutnat, opět ať mi napíše :)
Dnes tu máme

Vepřová panenka zabalená ve slanině s citronovou kůrou, dýňové pyré s máslem a muškátovým oříškem, kousky dýně připravené na másle a pečená šunka
Domácí housky s žitnou moukou, kterou jsme si sami namleli
Bramborová polévka se zeleninou opečenou na másle, špetka muškátového oříšku nesmí chybět

8.9.2017



Toskánská kuchyně :)


D
ušená krkovice v červeném víně s kukuřičnou polentou :) A pro dámy - je tam i kousek pravé čokolády
Panzanella
Ribollita - toskánská zeleninová polévka s luštěninami, humrem a slávkami

1.9.2017



Vážení přátelé, rád bych Vás pozval v sobotu 7. října 2017 do hotelu Amálka ve Straškově, mezi 17 a 21h můžete ochutnat naše menu.
Pozor rezervace a výber jídel předem nutný na telefonním čísle restaurace 777 959 915 nebo zavolejte přímo mě 777 340 342 a vše zajistím.  Těšíme se na Vaší návštěvu :)
A copak budeme vařit?
Menu obsahuje předkrm, polévku, výběr ze tří hlavních jídel a dezert, cena menu je 590,-Kč, obrázky jsou ilustrativní a prezentace jídla se může změnit.

Předkrm:
Domácí paštika s citonovým tymiánem a whiskey, zalitá karamelovým přelivem z jablek s domácími francouzskými bulkami (pečivo si opravdu pečeme sami)

Polévka
Hráškový krém s máslovými krutony

Hlavní jídla
Vepřová panenka s malými brambůrky, opečenou cibulkou, rajčaty a bylinkami, přídavkem je demi glace
Kuřecí mini roláda plněná fáší, silná kuřecí omáčka, šťouchaný brambor s cibulkou, domácím uzeným masem a bylinkami
Konfitovaný vepřový bůček, kedlubnové zelí, špekové knedlíčky, silná omáčka z pečené cibule

Dezert
Jablečný tart s vanilkovou omáčkou

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky