MarBenCook

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

Aktuality

29.11.2018


Tentokrát mě v Prakulu školil Olda Sahajdák náš michelinský kucchař, byla to opět pecka. Opět jsem zjistil, že je stále moc věcí na učení. Vařili jsme modernější způsob české kuchyně, celkem 6 degustačních chodů :)
Fotky jídel přidám později. A z mých jídel tu dnes máme

Pečené kuře s cibulí v hovězím vývaru s máslem, domácí špecle obarvené a ochucené rajčaty se šalotkou, troška domácího uzeného špeku, silná kuřecí omáčka, vše připravené na husím sádle
Další varianta opečených nudlí se zeleninou a masem, tentokrát s čerstvou kurkumou navíc
Grilovaný vysoký roštěnec a opečená rýže

18.11.2018


Zde je pár fotek z husích hodů, v tom frmolu jsme bohužel nestíhali fotit, ale nevadí, stihli jsme aspoň natočit video, které je zde.  Mimochodem dopadly skvěle, sice jsme je pořádně odmarodili, cca týden jsme měli horečky, vůbec nezabíraly klasiky jako česnek, cibule, zázvor, litry vývaru, bylinkové čaje, prostě nic...... Dokonce jsme si objednal jídlo s dovozem, v jedné restauraci řekli, že jej nedovezou ať si vybereme pizzu nebo hambáč, zvolili jsme jinou hospodu, kde to dovezli,ale letělo to do koše, takže asi tak s místním jídle, jen podotýkám, že jsme objednali klasické dražší jídlo z jídeláku, žádné levnější polední menu.

Tááák a dnes tu máme

Opečené bramborové taštičky plněné uzeným masem a cibulkou, vše domácí od masa po těsto
Pečená rýže s vepřovou panenkou, zeleninou, vajíčkem a čerstvou kurkumou
Domácí špecle, omáčka supreme, žampiony, cibulka, pečené maso

7.11.2018


Dnešním dnem začínám přípravu husiček, moc se těčím, bude to pecka :) Tento týden jsme dodělali světla ve venkovní kuchyni, takže už je opravdu hotová a nechybí i její zabezpečení......  Za pár dnů jedu na další školení, tentokrát opět k Oldovi Sahajdákovi, našeho michelinského kuchaře :)  Připravíme moderní českou kuchyni.


Grilovaný rib eye steak s cibulí a brokolicí v asijském stylu

Konfitovaná krkovička s tymiánem a česnekem, pečené bramborové pyré s uzeným masem a cibulkou a pořádná omáčka z kachny

Kuličky z hovězího masa na konfitovaném bramboru, domácí uzená krkovička, cibulka a kachna

Domácí špecle, omáčka supreme, žampiony, cibulka, pečené maso

Uzená krkovice a bůček

Pečená rýže s kuřecím masem, zeleninou, česnekem, chilli a čerstvou kurkumou

24.10.2018


Přátelé, husí hodování se nám nezadržitelně blíží, krásně padly na víkend a já se moc těším, že si opět zavařím. Kdo by rád menu ochutnal napište mi co nejdřív a závazně, budu dělat opravdu jen pár porcí a už teď vím, že mám skoro plno, navíc husy musím zajistit tento týden. Samozřejmě jídlo bude opět netradiční a ne žádná klasika, kterou dostanete na každém rohu :) Předkrm vyndám přímo z udírny a než ho sníte připravím s sebou zbytek jídel. Sice u uzeného platí heslo: když uzený, tak studený, ale teplé má taky něco do sebe..... Chtěl jsem připravit jiný dezert a také si více "zacukrařit", ale nakonec bude panna cotta, jelikož se musí připravovat předem. V sobotu 10.11. 2018, kdy budu jídla vydávat už nebude tolika času připravovat sladké :)
Třetím hlavním jídle bude
asijské husí prso - nudle v husím vývaru, citronová tráva, kardamon, koření pěti vůní, zázvor, česnek, zelenina a grilované husí prso. A to nejlepší, husičku připravím na ohni :)
Aby toho nebylo málo - tento víkend v sobotu 27.10 budu ještě udit a venku připravím smažené nudle a rýži, kdo by si dal ochutnávku, napište :)

Z jídel tu dnes máme

Smažená rýže v poměru 1:1 se zeleninou a grilovaná panenka plus klasika asijské omáčky a tak
Porchetta plněná fáší s masem, smetanou, bylinkami, zauzená poté pečená pomalu na ohni v peci, omáčka z kachny, červeného vína a čokolády, máslová bramborová kaše se s smetanou

 
 

13.10.2018



Pár fotek z dalšího školení v Prakulu s Giap Thi Lan, Romanem Vaňkem, Tomášem Černým a Honzou Klimentem :) Už se těším na husí hody, ještě vymýšlím přesně menu, ale určitě to bude na ohni......   Nyní ještě zjednodušuji web, aby byl více přehledný, tak snad bude vše fungovat. Přece jen těch jídel je tu už docela hodně :)

1.10.2018



Pořádný podzim je tu, tak jsme se pustili do sázení stromů kolem kuchyně, aby pořádně zarostla :) dostal jsem nějaké nabídky na vaření, ale bohužel je to pro mě již daleko a nechci dlouho dojíždět. Mám sice práce hodně, ale párkrát do měsíce bych rád nějakou tu gastroakci připravil :)


Rýže, spousta zeleniny, vajíčko a grilované maso :) troška másla na dotažení chuti
Nudle v kachním vývaru, citronová tráva, kardamon, koření pěti vůní, zázvor, česnek a grilované kachní prso
Příprava na husí hodování - jedno degustační jídlo, připravil jsem fúzi dvou kuchyní - klasickou českou a čínskou :) Husu jsem nesehnal, tak jsem použil kachnu - čínské mini knedlíčky plněné kachním masem se silnou kachní omáčkou uvnitř knedlíčku, červené zelí :) Po roztrhnutí knedlíčku se vylije silná a horká kachní omáčka s masem, neskutečně lahodné, ale velmi pracné jídlo, lepší jej dělat den předem, všude se vaří klasika, ale já mám rád změny, inovace a modernější styl
Krevety s česnekem a chilli, tatarák z červené řepy, rajčatová salsa, nudle s krevetovým demi glace, takové degustační menu

 
 

19.9.2018


Zde je pár fotek z fotek z Prakulu, vařili jsme s Jirkou Štiftem Asijskou kuchyni, abych se přiznal doladil jsme své varianty nudlí k dokonalosti, připravili jsme toho opět hodně, některá jídla podávají v restauraci Sia, kde je Jirka šéfkuchařem :) Dokonce mi řekl i recept a postup na jejich hovězí žebra, hned o víkendu je připravím :)
Tak a abych mohl vypilovat a připravit další varianty této kuchyně jdu do auta a jedu do Prahy shánět suroviny, nakonec asi stejně skončím v Sapě, nikde jinde autentické suroviny asi neseženu......

 
 

16.9.2018


Dnešní aktualizace webu jen na rychlovku, jedeme  na vinobraní :)

Rib eye steak, brambor, hrášek, pepř
Nudle s grilovanou panenkou a zeleninou

 

11.9.2018


Toto září se mi to nějak rozjelo :)
Grilovaná panenka, zalitá omáčkou s česnekem a grilovanou cibulí, basmatic rýže s mrkví a zelím blanšírované v kachním vývaru, cibulové chipsy :)
Příští pondělí kuchtím s Jirkou Štiftem asijskou street food party
v Praze a do toho mi přišla pozvánka na další vietnamskou kuchyni do Pražského kulinářského institutu, no pecka. Jinak dále pokračují práce na venkovní kuchyni, tentokrát doděláváme osvětlení a kope cesta pro napájení kuchyně :) Do toho ještě musíme vystužit dvěře pece a udírny, pokud vše roztopím na vysoké teploty, tak se kroutí, proto je zesilujeme.

 
 

4.9.2018


Už se docela ochladilo, takže se venku bude vařit lépe :) Minulý týden jsem připravil uzený bůček a krkovici, debrecínské párky a domácí salám. Salám a párky budu příště udit méně, jelikož byly sušší, což někomu vyhovuje, ale mě určitě ne, mám rád když je tam více tuku :) Dalšími jídly je asijská kuchyně - varianta polévky phó a  grilované maso s opečeným sezamem a omáčkou. Posledním jídlem je domácí farmářské kuře, které jsem griloval na ohni a poté jej dusil též na ohni v omáčce s cibulí a česnekem.

 
 

29.8.2018


V sobotu od rána budu opět udit, připravím domácí klobásy a tlačenku. Vše mám již naložéné, aby se chutě spojily. Venku už je po ránu docela zima, takže se pomalu můžu pustit do hutnějších jídel :) Za pár dní jedu do Prahy vařit Asijskou streed food party s Jirkou Štiftem, budeme kuchtit
SOM TAM - salát ze zelené papáji, SHAO MAI DIM SUM - čínské napařované knedlíčky s vepřovým masem a krevetami, BAMI GORENG - nudle se zeleninou a kuřecím masem v jiné variantě než jsem doposud připravoval, restované hovězí maso s pepřovou omáčkou.


Domácí ravioli plněné mletým masem se šalotkou, česnekem, bylinkami a redukovaným vývarem s omáčkou ze žampionů, šalotky, česneku, smetany a bylinek :) k tomu navíc grilovaný žampion
M
arinovaná kotletka opečená na bukovém dřevě, lyonské brambory, omáčka supreme
Posledním jídlem je domácí kuře z Vědomic opečené na ohni a poté opět na ohni dušené v omáčce s cibulí a česnekem

 
 

20.8.2018


Posledních 14dnů pro nás bylo velmi velmi smutných, neměl jsem chuť vařit, pracovat, zkrátka vůbec nic...... Ještě, že mě nyní čekají další a další školení od našich nejlepších kuchařů, budu se jen a jen učit :) Musel jsem si začít psát vlastní kuchařku nejlepších receptů, mám toho už docela hodně.  
Dávam zde pár fotek, kdy jsem připravoval domácí klobásy a uzené maso plus domácí chleba, následující víkend budu pravěpodobně připravovat klasické české klobásy, italské, kuřecí, uzený bůček, kuře a další pochoutky, podrobnosti vyhlásím s uzavřené skupině na face :)

 
 

5.8.2018


Výráběli jsme domácí klobásy s Frantou Kšánou a Honzou Klimentem v Prakulu. Příští týden jedu pro maso a budu jej nakládat na uzení a další klobásy. Připravili jsme

salssiccia s černým pivem a bez
vinná klobása - budu určitě připravovat na vánoce
taliány
klasické klobásky z přeštického prasátka s paprikou a česnekem
kuřecí klobásy s bylinkami


Klobásy jsou z čistého masa, žádné chrupavky a odpad nebo dokonce chemie, jejich trvanlivost je tedy kratší, budu je udit teplým kouřem 60 až 70 stupňů, v zimě připravím klobásy studeným kouřem.

 
 

26.7.2018

Tento týden mám konečně trošku volnější a je čas vařit další skvělá jídla. Ve středu jedu opět do Prakulu, budeme připravovat domácí klobásky z pravého a čerstvého masa :)

Pecka, kterou jsem kdysi vařil s naším španělským kuchařem Davidem Díaz, "tygří" krevety s česnekem, chilli a rajčaty, zalité krevetovým demi glace :) voní to přesně tak jako v přímořských hospůdkách
Není to klasická tlačenka, povýšil jsem na vyšší level :D buček připravený v silném hovězím vývaru s kořením, česnekem a majoránkou, k tomu šalotkový dip a čerstvý chleba
Tradiční italské jídlo - ravioli plněné čerstvým špenátem, ricottou a opečeným česnekem, samozřejmě pastu jsem si předem udělal čerstvou z italské mouky, omáčka je z "oříškového" másla a šalvěje

22.7.2018


Pouze jedna fotka ze včerejší akce, víc jsem nestihnul, točené maso na ohni, uzené, paštiky, panna cotty a opět kung pao :) vše mám vyfocené už tolikrát, že netřeba stejně vkládat další fotky. Měl jsme chvíli čas, tak jsem upravil vzhled webu, jen podotýkám nejsme grafik ani moc neumím fotit, jde mi hlavně o jídlo a chuť :)

 
 

20.7.2018


Zde je pár fotek z akce v Hradní restauraci v Litoměřicích :) Připravili jsme vše domácí - noky, pravou italskou pastu a další a další :) Tento víkend mě čeká další soukromá akce, budu točit maso, a připravím steaky, kung pao, paštiku, uzené maso a pořádnou dávku dezertů :)

12.7.2018


Po delší době opět aktualizuji web, tento měsíc připracuji několik gastro akcí, během měsíce už budu potřetí udit, nejnáročnější je mít vše naložené pěkně v chladu. A abych nezapomněl ještě jedu do Prahy do Prakulu na domácí klobásky s Františkem Kšánou, naším vyhlašeným řezníkem a poté bude náledovat další asijská kuchyně s Jirkou Štiftem :)

Jedno z jídel, které vařím tuto sobotu :) panenka, šalotka, uzené mini škvarky, bylinky, šťouchaný zauzený brambor, omáčka :)
Grilovaná panenka
s opečenou mrkví, cibulkou, pečeným zázvorem a česnekem, vše zalité na 1/4 redukovaným kachním vývarem :) do základu jsem místo oleje dal domácí špek
Vepřové mini roládky pečené v páře, fáš, hrášek, šalotka, pyré ovoněné čokoládovou mátou a další, víc neprozradím. Jedno z těch opravdu náročnějších jídel :)
Z
ákladem tohoto jídla je silné zeleninové demi glace, rajčata, šalotka, česnek, bylinky z naší zahrádky a domácí italské tagliatelle, opět vařím tuto sobotu :)

 
 
 
 

20.6.2018


Po třech měsících navazujeme na pořádané akce a 14. července 2018 od 11h do 22h pokračujeme :) tímto Vás zvu do Litoměřic,
Na Valech 265 do Hradní restaurace. Opravdu velmi důležitá je rezervace na čísle 607021292 nebo SZ u mě a rezervaci předám, místa se nám po vyhlášení na face již plní.
A copak budeme vařit?

Předkrm
Paštika s námi uzenou domácí slaninou, bageta

Polévka
Dvojitý vývar s domácími nudlemi, zeleninou pečenou na másle a játrové knedlíčky

Hlavní jídla
Domácí tagliatelle z pravé italské mouky, rajčatová omáčka, bylinky, zeleninové demi glace
Vepřová panenka, silná omáčka zjemněná máslem, zauzené bramborové pyré se šalotkou a domácím uzeným masem
Opečené domácí bramborové noky se šalotkou a bylinkami, grilované kuřecí prso na másle

Dezerty
Jahodové kapučíno s vanilkovou smetanou, zdobené čokoládovou mátou
Vanilková panna cotta s ovocným přelivem
Éclairs


Tuto sobotu vaříme menší akci pro 20lidí v Roudnici n/L - kung pao s jasmínovou rýží a pořádná dávka uzeného masa.

Dnes tu máme
Čínské nudle ve vývaru s bylinkami a blanšírovaným kuřecím prsem
K
lasické šunkofleky s domácím uzeným, opečenou cibulkou a notnou dávkou smetany, okurková salsa (okurky jsou domácí)
Dušené maso na cibulce, česneku, šalvěji, silném vývaru s hráškem a rýží, strašně moc nemám rád květy v jídlech, ale když už nám ty bylinky tak krásně kvetou :)

13.6.2018


23. června budu opět udit a bude toho opravdu hooodně :) zároveň budeme připravovat jídla na akci. Nechci předbíhat, ale mám již několik prostor  kde budu pořádat  gastro akce, vše v okolí Roudnice do 15km, těším se. Navážu přímo na akce v Amálce a pouze upravím již připravené akce, které jsem plánoval, pro mě už je to přece jen hodně dlouhá doba, takže ty akce ještě dotáhnu k dokonalosti :D Úplně to vidím - Asie II, Itálie nebo Španělsko :) Śezóna na tyto kuchyně pomalu začíná, tak vše bude čerstvé a chutné :)

Tááák a máme tu dnes tato jídla

Pasta, žampiony, vývar, bylinky, cibulka, česnek a samozřejmě parmezán
Jahodové "kapučíno" se smetanou a čokoládovou mátou, dlouho jsem nedělal dezerty, proto je tu jeden velmi vhodný do tohoto parného počasí
Pravá čínská pikantní sladkokyselá polévka polévka s houbami a hráškem, taková ta táhlá


TOPlist
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky